Hoppa till sidans innehåll

Regelverk klubbtävlingar


Allsvenskan botkyrka

 Klubbtävlingar
En av klubbens stora uppgifter är att ordna tävlingar och vi vill gärna se så många som möjligt på våra tävlingar. Våra tävlingar, oavsett om det är klubbtävlingar eller lokala/regionala tävlingar, är väldigt populära och det brukar gå fort att fylla klasserna. 

Alla tävlingsdatum, både för klubbtävlingar och för lokala och regionala tävlingar, finns upplagda på klubbens hemsida under fliken Tävling och inför varje termin publiceras tävlingsdatumen så snart vi har diskuterat dem med Vällingby Ridcenter, Ridskolan.  

Vilka regler gäller för att delta i klubbtävlingarna och hur anmäler man sig?
Deltagande i klubbtävling på olika nivåer baseras på Ridskolans utbildningsplan och det innebär följande: 

  • För att få starta i Märke 1 ska du rida i lägst P2-3, J2 samt S2 
  • För att få starta i Märke 2 ska du rida i lägst P3-4, J3 samt S3 
  • För att få starta i LC-LA klasser ska du rida i lägst P4-5, J4 samt S4 

Godkännande av instruktör
Du ska även alltid ha din instruktörs godkännande innan du anmäler dig samt komma överens om med din instruktör vad som är lämplig klass och vilka hästar/ponnyer du ska önska att få rida.

Ryttare under 18 år måste alltid anmälas av målsman. Målsman kan i förväg, terminsvis, This is a mailto link och ge sitt godkännande för ett visst antal anmälningar till klubbtävlingar.

Rätt att delta i ”märkestävling” har enbart ridskoleryttare som tävlar på ridskolehäst/ridskoleponny.

För att din anmälan ska bli godkänd måste samtliga dina förfallna fakturor till ridskolan samt medlemsavgiften till ridklubben vara betald.

Klubbtävling i LC innehåller två kategorier, kat. 1 som rids med hjälptyglar och kat. 2 som rids utan hjälptyglar. Från och med LB och uppåt rids alla tävlingar utan hjälptyglar. 

Privathästar
För att få delta i LC-LA klasser på häst/ponny som inte går i verksamheten på Vällingby Ridcenter, så kallad ”privathäst/ponny”, så måste ryttaren alternativt målsman inneha Grönt Kort. Ridklubben förbehåller sig rätten att begränsa antalet deltagande ”privathästar/ponnyer” på klubbtävlingar. 

Anmälan
Anslag om när det är dags för klubbtävling sätts upp på anslagstavlan utanför kassan ca 1 vecka innan anmälningen öppnar. På anslaget står också när anmälan öppnar (datum och tid). Anmäler gör du genom att skicka ett mail till This is a mailto link då anmälan öppnar.

När du har anmält dig får du ett inom kort ett mailsvar som berättar om du har kommit med i tävlingen eller om du står som reserv. I din anmälan ska det också finnas med vissa uppgifter: 

  • Namn
  • Önskemål om häst/ponny,
  • Klass
  • Kontaktuppgifter samt 
  • Uppgift om att du har fått din instruktörs medgivande samt namn på instruktören. 

OBS! Endast ett ekipage per anmälan. 

Inför anmälan ska du alltså ha diskuterat med din instruktör och ha fått ett OK på att anmäla dig, hästen eller ponnyn till en viss klass. Är det första gången du startar LC bör du också ha diskuterat med instruktören om du ska rida med eller utan hjälptyglar. Hästfördelning och startlista görs därefter i samråd med ridskolan. 

Inför tävling 
Innan tävlingen har vi en samling för alla som ska tävla. Det vanligaste är att samlingen är dagen innan tävlingen men håll koll på anslagstavlan så att detta inte ändras. Vid samlingen ska du betala anmälningsavgiften till klubben som är 50 kronor. Hästhyran kommer ridskolan att fakturera till dig i efterskott. Om du inte kan komma på samlingen måste du höra av dig till den som är ansvarig för tävlingen. Vem som är ansvarig och dennes kontaktuppgifter framgår på anslaget om klubbtävling som sitter på anslagstavlan utanför kassan. 

Tänk på att du som är med och tävlar hoppning eller dressyr måste ställa upp som funktionär vid andra tävlingstillfällen under terminen. Vi ser fram mot att få se dig på tävlingarna!

 

Uppdaterad: 06 MAJ 2018 21:12

Postadress:
Vällingby RS - Ridsport
Grimsta IP
16258 Vällingby

Kontakt:
Tel: 08388889
E-post: This is a mailto link