Hoppa till sidans innehåll

Regelverk klubbtävling


En av klubbens stora uppgifter är att ordna tävlingar och vi vill gärna se så många som möjligt på våra tävlingar. Våra tävlingar, oavsett om det är klubbtävlingar eller lokala/regionala tävlingar, är väldigt populära och det brukar gå fort att fylla klasserna. 

Alla tävlingsdatum, både för klubbtävlingar och för lokala och regionala tävlingar, finns upplagda på klubbens hemsida under fliken Tävling och inför varje termin publiceras tävlingsdatumen så snart vi har diskuterat dem med Vällingby Ridcenter, Ridskolan.  

 

Vilka regler gäller för att delta i klubbtävlingarna och hur anmäler man sig?

Deltagande i klubbtävling på olika nivåer baseras på Ridskolans utbildningsplan och det innebär följande: 

  • För att få starta i Märke 1 ska du rida i lägst P2-3, J2 samt S2 
  • För att få starta i Märke 2 ska du rida i lägst P3-4, J3 samt S3 
  • För att få starta i LC-LA klasser ska du rida i lägst P4-5, J4 samt S4 

Rätt att delta i ”märkestävling” har enbart ridskoleryttare som tävlar på ridskolehäst/ridskoleponny.

Klubbtävling i LC innehåller två kategorier, kat. 1 som rids med hjälptyglar och kat. 2 som rids utan hjälptyglar. Från och med LB och uppåt rids alla tävlingar utan hjälptyglar. 

 

Godkännande av instruktör

Du ska även alltid ha din instruktörs godkännande innan du anmäler dig samt komma överens om med din instruktör vad som är lämplig klass och vilka hästar/ponnyer du ska önska att få rida.

Ryttare under 18 år måste alltid anmälas av målsman. Målsman kan i förväg, terminsvis, This is a mailto link och ge sitt godkännande för ett visst antal anmälningar till klubbtävlingar.

För att din anmälan ska bli godkänd måste samtliga dina förfallna fakturor till ridskolan samt medlemsavgiften till ridklubben vara betald.

 

Privathästar

För att få delta i LC-LA klasser på häst/ponny som inte går i verksamheten på Vällingby Ridcenter, så kallad ”privathäst/ponny”, så måste ryttaren alternativt målsman inneha Grönt Kort. Ridklubben förbehåller sig rätten att begränsa antalet deltagande ”privathästar/ponnyer” på klubbtävlingar. 

 

Anmälan

Anslag om när det är dags för klubbtävling sätts upp på anslagstavlan utanför kassan ca 1 vecka innan anmälningen öppnar. På anslaget står också när anmälan öppnar (datum och tid). Anmäler gör du genom att skicka ett mail till This is a mailto link då anmälan öppnar. När du har anmält dig får du ett inom kort ett mailsvar som berättar om du har kommit med i tävlingen eller om du står som reserv.

I din anmälan ska det finnas med följande uppgifter: 

  • Namn på ryttare 
  • Önskemål om häst/ponny: Ridskolan har det slutgiltiga ansvaret för vilken häst eller ponny du ska tävla men vi försöker i möjligaste mån tillgodose önskemål om häst/ponny. För att underlätta bör du önska minst två hästar/ponnyer. 
  • Klass: Rider du Märke I eller II anger du vilken klass, rider du LC anger du om du rider med eller utan hjälptygel. Notera att klass och ev. hjälptygel ska vara diskuterat med din instruktör vilket du också meddelar i anmälningsmailet. 
  • Godkännande från instruktör: Du bör diskutera vilken klass du ska anmäla dig till och ev. hjälptygel med din instruktör. Du ska också i din anmälan meddela att du fått ett godkännande från din instruktör och namnet på instruktören.  
  • Kontaktuppgifter: Fullständigt namn samt telefonnummer 

OBS! Endast ett ekipage per anmälan. 

Inför anmälan ska du alltså ha diskuterat med din instruktör och ha fått ett OK på att anmäla dig, hästen eller ponnyn till en viss klass. Är det första gången du startar LC bör du också ha diskuterat med instruktören om du ska rida med eller utan hjälptyglar. Hästfördelning och startlista görs därefter i samråd med ridskolan. 

 

Inför tävling 

Innan tävlingen har vi en samling för alla som ska tävla. Det vanligaste är att samlingen är dagen innan tävlingen men håll koll på anslagstavlan så att detta inte ändras. Vid samlingen ska du betala anmälningsavgiften till klubben som är 100 kronor. Hästhyran kommer ridskolan att fakturera till dig i efterskott. Om du inte kan komma på samlingen måste du höra av dig till den som är ansvarig för tävlingen. Vem som är ansvarig och dennes kontaktuppgifter framgår på anslaget om klubbtävling som sitter på anslagstavlan utanför kassan. 

 

Funktionär

Tänk på att du som är med och tävlar hoppning eller dressyr måste ställa upp som funktionär vid andra tävlingstillfällen under terminen. Vi ser fram mot att få se dig på tävlingarna!

Utrustning

Det är endast tillåtet att byta schabrak vid klubbtävling och privatlektion. 

På klubbtävling och privatlektion är det tillåtet att rida med egna benskydd, ej lindor. 

Det är ej tillåtet att byta pannband eller träns. 

Ryttare över 18 år har tillåtelse att byta viss utrustning på vanlig ridlektion och tävling enligt överenskommelse med sin instruktör.

Uppdaterad: 12 NOV 2020 10:45

Postadress:
Vällingby RS - Ridsport
Grimsta IP
16258 Vällingby

Kontakt:
Tel: 08388889
E-post: ridklubbenvrs@gmail....