Hoppa till sidans innehåll

GDPR - så här hanterar Vällingby Ridsällskap personuppgifter


Den 25 maj 2018 trädde EU:s nya dataskyddsförordning (GDPR) i kraft. Den innebär ett stärkt skydd för enskildas personliga integritet och ersätter den nuvarande personuppgiftslagen (PuL).

Vällingby Ridsällskap är personuppgiftsansvarig för behandling av personuppgifter som sker inom ramen för föreningens verksamhet.

Personuppgifter
Personuppgifter är uppgifter som direkt eller indirekt kan kopplas till en fysisk levande person, till exempel namn, kontaktuppgifter och foton. VRS använder personuppgifter för att bland annat

  • administrera löpande föreningsaktiviteter (t ex medlemsmöten)
  • kommunicera med medlemmar (t ex nyhetsbrev och klubbtidning)
  • arrangera tävlingar, clinics, föreläsningar och andra medlemsaktiviteter
  • ansöka om ekonomiskt stöd, t ex för ungdomsverksamheten
  • hantera medlemsrelaterade ekonomiska transaktioner (medlemsavgifter, tävlingsavgifter och olycksfallsförsäkring)

Integritetspolicy
Personuppgifter ska behandlas lagligt, korrekt och transparent i förhållande till den person som registreras. I vår integritetspolicy beskriver VRS vilka personuppgifter vi behandlar, varför, hur länge vi spar uppgifter samt medlemmars rättigheter. Läs mer 

Hemsida, sociala medier och tävlingar
När det gäller publicering av personuppgifter på föreningens hemsida och i sociala medier är VRS restriktiva, i synnerhet när det gäller barn. I samband med tävlingar och föreningsaktiviteter kommer vi dock att publicera material. Den lagliga grunden för detta är intresseavvägning, till exempel att vi vill informera om föreningens verksamhet.

Om du som medlem inte vill förekomma i text, foto eller film i samband med tävlingar och andra föreningsaktiviteter kan du anmäla detta till föreningen på This is a mailto link

VRS kommer varje år att gå igenom material på hemsida och i sociala medier och bedöma om det finns laglig grund för publicering.

Blankett för registerutdrag
Som medlem har du rätt att få ett registerutdrag angående föreningens behandling av dina personuppgifter. Så här gör du:

Uppdaterad: 24 MAJ 2018 22:07 Skribent: Margareta Stefanutti
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Vällingby RS - Ridsport
Grimsta IP
16258 Vällingby

Kontakt:
Tel: 08388889
E-post: ridklubbenvrs@gmail....