Hoppa till sidans innehåll

Smittinfo - följ myndigheternas uppmaningar

03 MAR 2020 19:02
Vällingby Ridsällskap uppmanar alla medlemmar att följa att följa de uppmaningar och råd som kommer från myndigheterna gällande coronaviruset.
  • Skapad: 03 MAR 2020 19:02

Med anledning av coronaviruset uppmanar vi medlemmar, föräldrar och andra besökare att följa Folkhälsomyndighetens råd och uppmaningar. Har ni varit i ett riskområde ber vi er stanna hemma från stallet i 14 dagar efter hemkomst. Har ni varit ute och rest, haft kontakt med någon som varit i riskområde eller är smittad ber vi er stanna hemma från stallet vid minsta förkylningssymtom.

Från Riksidrottsförbundets hemsida 3 mars:

RF rekommenderar samtliga att följa Folkhälsomyndighetens riskbedömning och allmänna råd. På Folkhälsomyndighetens webbplats kan du hitta svar på många frågor som rör coronaviruset. Där finns uppdaterad riskbedömning av smitta och allmänna riktlinjer för att förhindra smittspridning.

Allmänna råd från Folkhälsomyndigheten:

  • En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
  • Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.
  • Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra.

1177 Vårdguiden har också uppdaterad information om coronaviruset och sjukdomen covid-19

Skribent: Erica Westling
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Vällingby RS - Ridsport
Grimsta IP
16258 Vällingby

Kontakt:
Tel: 08388889
E-post: This is a mailto link