Hoppa till sidans innehåll

Åtgärder för att minimera smittspridning av coronaviruset

02 NOV 2020 18:39
Information till medlemmar i Vällingby Ridsällskap, elever eller målsman till elever på Vällingby Ridcenter, för att minimera smittspridning av coronaviruset.
  • Uppdaterad: 17 NOV 2020 21:15

Uppdaterad 17 november

Vällingby Ridcenter och Vällingby Ridsällskap följer Svenska Ridsportförbundets rekommendationer. I dagsläget får ridskolorna fortsätta sin verksamhet, då ridning inte räknas till en kontaktsport och det är mycket utevistelse. 

Vi måste gemensamt hjälpas åt att minimera smittspridningen för att inte behöva stänga ner verksamheten. Ridskolan är stallpersonalens och instruktörernas arbetsplats och vi ber alla ta ansvar och visa hänsyn och respekt till dem. 

Med anledning av den ökade spridningen av coronaviruset covid-19 vidtar ridskolan och ridklubben åtgärder för att minimera smittspridning. Följande regler och restiktioner är en förutsättning för att verksamheten hos oss ska kunna fortlöpa.

Stanna hemma om du känner dig sjuk 
Hjälp till att stoppa smittan. Stanna hemma från stallet om du är sjuk eller känner minsta symtom på sjukdom. Detta gäller även om en annan person i hushållet har symtom eller är sjuk. Kom ihåg att avboka din ridlektion för att instruktörerna ska kunna planera hästfördelningen. 

Besök endast ridanläggningen i samband med ridlektion

Elever och medlemmar får endast besöka ridanläggningen i samband med sin ridlektion. Kom i tid för att sköta om göra iordning din lektionshäst innan lektionen och åk hem när lektionen är slut och lektionshästen är omskött. Inget häng eller social samvaro på ridanläggningen. 

Klubbis är stängt
Ridklubben och ridskolan gemensamt beslutat att hålla Klubbis stängt de kommande veckorna. Caféet på helgerna hålls stängt. Hallen utanför Klubbis är inte en plats att samlas eller hänga på.

Medhjälpare endast vid behov
E
ndast en medhjälpare vid behov, det vill säga till barn eller elever i lägre grupper som behöver hjälp med att till exempel leda och göra iordning hästen. Kan eleven själv göra iordning hästen anser ridskolan att eleven inte behöver ha en medhjälpare med sig. Detta för att minimera antalet personer på ridanläggningen. 

Åskådare på läktaren
Det är inte tillåtet att titta på ridlektioner eller vistas på läktaren om du inte är medhjälpare till en elev som rider under pågående ridlektion. 

Hämta och lämna
Vid hämtning och lämning vid anläggningen, stanna kvar i bilen och be personen komma ut. 

Håll avstånd till varandra
Undvik att samlas flera personer i små utrymmen, som sadelkammaren och kassan. Håll avstånd till ridlärare och personal, även om de hjälper er med hästen eller dess utrustning. Vänligen respektera om ni blir ombedda att sprida på er eller utöka avstånden. 
Undvik köbildning vid kassan, vid frågor eller avbokning ring gärna ridskolan på telefon 08-388889.

Tvätta händerna
Tvätta händerna regelbundet med tvål och vatten, i minst 20 sekunder. Vänligen hosta och nys i armvecket, oavsett om det är allergi, astma, etc. 

Tävlingsverksamheten pausad
Samtliga tävlingar är inställda fram till den 19 november. Detta kan komma att förlängas, beroende på utvecklingen och direktiv från myndigheter och Svenska Ridsportförbundet.

Omklädningsrum och skåp
Omklädningsrummen och utrymmen där vi har skåp hålls öppna, men vi uppmanar till att byta om hemma.

Det är viktigt att vi alla hjälps åt för att minimera smittspridningen och att alla känner sig trygga i stallet. Vällingby Ridsällskap och Vällingby Ridcenter följer noga utvecklingen och tar del av de råd som kommer från myndigheter och Svenska Ridsportförbundet. Om det aktuella läget förändras kan vi behöva vidta nya åtgärder med kort varsel.

Skribent: Erica Westling
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Vällingby RS - Ridsport
Grimsta IP
16258 Vällingby

Kontakt:
Tel: 08388889
E-post: This is a mailto link