Hoppa till sidans innehåll

Information angående coronaviruset

02 NOV 2020 18:39
Här har vi sammanställt all information till medlemmar i Vällingby Ridsällskap, elever eller målsman till elever på Vällingby Ridcenter, för att minimera smittspridning av coronaviruset.
  • Uppdaterad: 13 DEC 2020 17:05

Uppdaterad 13 december

Vällingby Ridcenter och Vällingby Ridsällskap följer Svenska Ridsportförbundets rekommendationer. I dagsläget får ridskolorna fortsätta sin verksamhet, då ridning inte räknas till en kontaktsport och det är mycket utevistelse. 

Vi måste gemensamt hjälpas åt att minimera smittspridningen för att inte behöva stänga ner verksamheten. Ridskolan är stallpersonalens och instruktörernas arbetsplats och vi ber alla ta ansvar och visa hänsyn och respekt till dem. 

Med anledning av den ökade spridningen av coronaviruset covid-19 vidtar ridskolan och ridklubben åtgärder för att minimera smittspridning. Följande regler och restiktioner är en förutsättning för att verksamheten hos oss ska kunna fortlöpa.

Stanna hemma om du känner dig sjuk 

Hjälp till att stoppa smittan. Stanna hemma från stallet om du är sjuk eller känner minsta symtom på sjukdom. Detta gäller även om en annan person i hushållet har symtom eller är sjuk. Kom ihåg att avboka din ridlektion för att instruktörerna ska kunna planera hästfördelningen. 

Besök endast ridanläggningen i samband med ridlektion

Elever och medlemmar får endast besöka ridanläggningen i samband med sin ridlektion. Kom i den tid du behöver för att sköta om och göra iordning din lektionshäst inför lektionen och åk hem när lektionen är slut och lektionshästen är omskött. Inget häng eller social samvaro på ridanläggningen. 

Inga igenridningar eller ersättare

Begränsningar på max åtta deltagare vid allmänna sammankomster gäller ej lektionsverksamhet som räknas till träningsgrupper. Rekommendationen är dock även för vår verksamhet att i möjligaste mån begränsa antalet till åtta deltagare.

Ridskolan inför därför från och med 9 december stopp på igenridning och möjligheten att ha ersättare fram till 31 januari.

Du som innan 9 december redan har en igenridning eller ersättare inbokad behåller dem. Istället förlänger vi möjligheten att rida igen höstterminens avbokningar fram till 1 mars.

Medhjälpare endast vid behov

Endast en medhjälpare vid behov, det vill säga till barn eller elever i lägre grupper som behöver hjälp med att till exempel leda och göra iordning hästen. Kan eleven själv göra iordning hästen anser ridskolan att eleven inte behöver ha en medhjälpare med sig. Detta för att minimera antalet personer på ridanläggningen. 

Läktarna avstängda

Läktarna i ridhusen är avstängda. Det är under inga omständigheter tillåtet att vistas på läktaren, varken för elever vars häst går lektionen innan, eller för medhjälpare.

Instruktörerna hanterar inga jackor eller kläder

Från och med 11 december kommer inte instruktörerna att ta emot några jackor eller kläder. Lämna gärna dina kläder i ditt skåp.

Grupperna kommer att fortsätta att skritta ut tills det blir is på vägen. Detta för hästarnas välmående. Om du har möjlighet, ta gärna en tröja som du kan öppna upp lite om du skulle bli varm under lektionen.

Hämta och lämna

Vid hämtning och lämning vid anläggningen, stanna kvar i bilen och be personen komma ut. 

Håll avstånd till varandra

Undvik att samlas flera personer i små utrymmen, som sadelkammaren och kassan. Håll avstånd till ridlärare och personal, även om de hjälper er med hästen eller dess utrustning. Vänligen respektera om ni blir ombedda att sprida på er eller utöka avstånden. 

Undvik köbildning vid kassan, vid frågor eller avbokning ring gärna ridskolan på telefon 08-388889.

Tvätta händerna

Tvätta händerna regelbundet med tvål och vatten, i minst 20 sekunder. Vänligen hosta och nys i armvecket, oavsett om det är allergi, astma, etc. 

Klubbis är stängt

Ridklubben och ridskolan gemensamt beslutat att hålla Klubbis stängt de kommande veckorna. Caféet på helgerna hålls stängt. Hallen utanför Klubbis är inte en plats att samlas eller hänga på.

Tävlingsverksamheten pausad

Svenska Ridsportförbundet har beslutat att ridsportens tävlingsverksamhet är inställd till och med 30 juni 2021. 

Omklädningsrum och skåp

Omklädningsrummen och utrymmen där vi har skåp hålls öppna, men vi uppmanar till att byta om hemma.

 

Det är viktigt att vi alla hjälps åt för att minimera smittspridningen och att alla känner sig trygga i stallet. Vällingby Ridsällskap och Vällingby Ridcenter följer noga utvecklingen och tar del av de råd som kommer från myndigheter och Svenska Ridsportförbundet. Om det aktuella läget förändras kan vi behöva vidta nya åtgärder med kort varsel.

Skribent: Erica Westling
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Vällingby RS - Ridsport
Grimsta IP
16258 Vällingby

Kontakt:
Tel: 08388889
E-post: ridklubbenvrs@gmail....