Hoppa till sidans innehåll

Regelverk klubbtävlingar


Allsvenskan botkyrka

Klubbtävlingar

Vällingby Ridsällskap ordnar regelbundet ett antal klubbtävlingar och lokala tävlingar under terminen och klubben ser regelbundet över regelverket kring klubbtävlingarna och möjligheten att starta i en tävling.
Vi har gjort vissa förändringar inför hösten, framför allt vad gäller behörighet att starta i en klubbtävling. Från och med hösten 2013 kommer behörighet att starta en klubbtävling i dressyr (Märke 1, Märke 2 eller LC - LA) att grundas på Vällingby Ridcenters utbildningsplan.

Det betyder följande:

- För att få starta i Märke 1 ska du rida i lägst P2-3, J2  samt S2
- För att få starta i Märke 2 ska du rida i lägst P3-4, J3 samt S3
- För att få starta i LC ska du rida i lägst P4-5, J4 samt S4

 
Om du ska börja tävla är det inget som hindrar att du startar en lägre klass än vad du egentligen är startbehörig i. Om du t.ex rider i en S3 är du startbehörig i Märke 2 men kan alltså börja med att starta Märke 1 för att få tävlingsrutin.
LC kommer att innehålla två kategorier, kat. 1 som rids med hjälptyglar och kat. 2 som rids utan hjälptyglar.
Från och med LB och uppåt rids alla tävlingar utan hjälptyglar.


Om det är första gången du tävlar rekommenderar vi att du talar med din ridinstruktör för att veta vilken klass du bör rida. Observera dock att du måste lägst rida i de grupper som angivits ovan för att vara startbehörig i dessa klasser. Om du vill ställa upp i en klubbtävling i hoppning är det också en rekommendation att du talar med din ridinstruktör för att veta vilken klass och vilken höjd du bör rida.

Anmälan

Anslag om klubbtävling sätts upp på anslagstavlan utanför kassan senast tre veckor innan tävling.

Anmälan till klubbtävling sker genom att du mailar till This is a mailto link 

I mailet ska du lämna följande information:

Namn på ryttare 

Önskemål om häst/ponny 

Klass 

Kontaktuppgifter  


 Anmälan startar kl. 12.00, två veckor innan tävling och anmälan är öppen i c:a 10 dagar.

Tiderna kan variera beroende på helgdagar och exakta tider framgår på anslaget för den aktuella tävlingen. Anmälningar som kommer innan anmälan öppnar kommer vi inte att kunna ta hänsyn till.

Antalet starter är begränsat och vi kommer därför att tillämpa "Först till kvarn".

När vi har tagit emot din anmälan kommer du att få ett svarsmail som anger om du har kommit med i tävlingen eller om du är reserv. Om du först är reserv men senare kommer med kommer du att få ett mail om detta som du måste svara på och bekräfta ditt deltagande.

 Startlistan kommer att sättas upp senast dagen innan tävling. Startlistan görs av klubben i samråd med ridskolan.

I samband med att du anmäler dig ska du lämna önskemål om viss häst eller ponny men vi kan inte garantera att du får den häst eller ponny du önskat.

Dagen innan tävling har vi en samling där startavgiften ska betalas (f.n. 40 kronor, hästhyra kommer att faktureras från ridskolan), banan ska ställas i ordning och där går vi igenom vilka regler som gäller.

Närvaro vid samling är obligatorisk men om du av någon anledning inte kan närvara måste du meddela någon av följande personer:

Margareta Bjelkstrand  070-313 35 58

Christina Grape  0723-53 05 18

Annelie Smith  070 - 538 61 03

Startavgiften måste dock betalas innan start för att du ska få vara med och tävla.

Vid våra dressyrtävlingar tillämpar vi fasta starttider som står angivna på startlistan.

Vid varje tävling finns det en lista där du kan skriva upp dig som funktionär. Titta under "Terminsplanering tävling" så ser du när klubben ordnar tävlingar där du kan hjälpa till som funktionär.

Du som är med och tävlar hoppning eller dressyr måste ställa upp som funktionär vid andra tävlingstillfällen under året.Vi ser fram mot att få se dig på tävlingarna!

Uppdaterad: 2016-06-08 03:02
Skribent: Erica Westling

Postadress:
Vällingby RS - Ridsport
Grimsta IP
16258 Vällingby

Kontakt:
Tel: 08 38 88 89
E-post: This is a mailto link

Se all info