Hoppa till sidans innehåll

Tankar och visioner


I stallet är det fullt av människor som kommer och går, människor i olika åldrar, olika kön och olika ursprung, en sak har alla dessa människor gemensamt, nämligen passionen för hästar!

Stallet är en fristad för många, här träffar du dina kompisar, hjälper de yngre barnen, borstar och pysslar. Här finnas möjlighet att få utbildning, på häst, med häst och utan häst. Hästen är en kompis för många, som alltid finns där och lyssnar, som inte tjatar om läxor och som ger mycket kärlek.
Det vill vi ta vara på, ridtjejernas och killarnas ovillkorliga kärlek till hästen.

I första hand så införs skötsystemet för hästarnas skull. För att Alla hästar ska bli omskötta varje dag, att de har ren krubba, vattenkopp och utrustning varje dag. Men ett skötsystem bidrar till så mycket mer. Med ett skötsystem får vi fler att komma till stallet oftare, att åka till stallet efter skolan istället för att gå hem och spela dataspel t.ex. Skötarna får en utbildning om hur man tar hand om en häst och hur man tar hand om och behandlar andra människor, de får även lära sig att ta ansvar för ett levande djur.

Många har oroat sig för att det ska bildas klyftor mellan ungdomarna.
Etik, Moral och Jämställdhet,
är de tre viktigaste orden för våra skötare och ledare på ridskolan. Detta kommer att vävas in i alla skötkurser, skötarmöten mm. Det kommer att bidra till en ännu godare stämning i stallet där alla känner sig välkomna!

Har du några frågor så maila eller prata med fritidsledaren! Kom ihåg det är bättre att fråga en gång för mycket än en gång för lite!

Uppdaterad: 22 FEB 2018 18:03 Skribent: Caroline Ihre

Postadress:
Vällingby RS - Ridsport
Grimsta IP
16258 Vällingby

Kontakt:
Tel: 08388889
E-post: This is a mailto link